Жителите на Телеорман се мобилизираха, за да окажат помощ на пострадалите при наводнението в региона.

Romania_flood
0

Наводненията, сполетяли Телеорман в последните дни, унищожиха имуществото, животните и земеделската продукция на редица семейства. За да им окаже подкрепа в този труден момент, местната власт, със съдействието на Червения кръст, организира кампания за набиране на храна, хигиенни продукти и други продукти от първа необходимост. До този момент жителите на област Телеорман са дарили олио, брашно, царевично брашно, консерви и продукти за лична хигиена, но кампанията все още не е приключила.

Семейства станаха свидетели на унищожение на цялото им имущество.

Наводненията нанесоха огромни щети. Няколко семейства загубиха цялото си имущество, градено цял живот. В рамките на няколко часа бяха унищожени домове, имущество, земеделска продукция.

Подкрепа за пострадалите от наводнението.

Област Телеорман, заедно с местната организация на Червения кръст, организират благотворителна кампания за всички пострадали. Всички, съпричастни на семействата, могат да дарят в пункта на Червения кръст в Александрия, хранителни продукти (бутилирана вода, олио, захар, брашно, царевично брашно, ориз, консерви и др.), хигиенни продукти и други продукти от първа необходимост. Направените до момента дарения са приети с благодарност, но са нужни още продукти.

Молим тези, които имат възможност да дарят и желаят да застанат до пострадалите, да участват в кампанията с дарение“, каза директорът на Телеорманският клон на Червения кръст, Фелиция Карпачу.

В рамките на кампанията се набират и дрехи и обувки, които да бъдат предоставени на пострадалите.

Дарения могат да бъдат направени до петък.

Жителите на Телеорман, желаещи да направят дарение, могат да участват в кампанията до Петък, 13 юли, до 14 часа.  Дарения могат да бъдат направени в пункта на Червения кръст в Александрия, бул. Константин Бранковяну, № 64

Оставете коментар: